Hazerswoude-Dorp, Chiropractie Kan Helpen Bij Scoliose

Hazerswoude-Dorp, Chiropractie Kan Helpen Bij Scoliose

Hazerswoude-Dorp Chiropractors May Help Scoliosis

Een veelvoorkomende aandoeningen is scoliose, welke veel ongemak en onbeweeglijkheid kan veroorzaken. Tussen 5 miljoen en 7 miljoen mensen in de Verenigde Staten worden getroffen door scoliose. Hazerswoude-Dorp chiropractie kan hulp bieden aan vele scoliose patiënten, zodat hun klachten in het dagelijks leven beter beheersbaar worden.


WAT IS SCOLIOSE?

Scoliose is een aandoening van de wervelkolom waarbij een laterale of zijwaartse kromming van meer dan 10 graden ontstaan is. Meestal is de oorzaak van deze unieke kromming onbekend, maar in ongeveer 20 procent van de gevallen zijn zaken als neurologische aandoeningen, trauma's of tumoren verantwoordelijk. Scoliose zonder bekende oorzaak wordt idiopathisch genoemd.

Als iemand functionele scoliose heeft, betekent dit dat een posturaal probleem, spierspasmen of verschil in beenlengte de oorzaak zijn. Dit type scoliose kan meestal worden verholpen. Als de scoliose als structureel wordt beschouwd, zijn verschillende houding strategieën meestal niet effectief. Scoliose komt vaker voor bij meisjes en deze ontwikkelt zich meestal tussen de leeftijd van 10 en 15. Het kan ook worden doorgegeven, dus als een ouder of broer of zus het heeft, is de kans groter dat een jonger kind het ook krijgt.


VEELVOORKOMENDE SYMPTOMEN VAN SCOLIOSE

Enkele veel voorkomende symptomen van scoliose zijn intense pijn, verminderde bewegingsmogelijkheden, verminderde longfunctie en verminderde hartfunctie. Psychische problemen, waaronder een laag zelfbeeld, zijn ook een veel voorkomend probleem bij mensen met scoliose. Ongeveer 80 procent van de mensen met scoliose heeft een kromming van minder dan 20 graden, maar omdat het het vaakst voorkomt tijdens de adolescentie, is het mogelijk om in korte tijd grote verergering van de kromming te zien. Scoliose wordt meestal gediagnosticeerd door middel van fysieke evaluatie en röntgenfoto's om de mate van de wervelkolom kromming te bepalen.


CHIROPRACTISCHE BEHANDELING VOOR SCOLIOSE

Enkele van de meest door chiropractors uitgevoerde effectieve behandelingen bij scoliose, omvatten spinale manipulatie, elektrische spierstimulatie en therapeutische oefeningen. Veel cliënten met scoliose die een chiropractische behandeling hebben ondergaan, melden een verbetering van hun toestand.

Zelfs wanneer de kromming van de wervelkolom niet volledig kan worden gecorrigeerd, kunnen pijn en problemen die hebben bijgedragen aan het scoliose-ongemak, worden aangepakt. Soms zorgt de veranderde houding veroorzaakt door scoliose voor overcompensatie van in andere gebieden, waardoor meer ongemakken en pijn ontstaan. De chiropractor bij Chiropractie Hazerswoude gaat op zoek naar de onderliggende oorzaak van al de pijn en kwalen en zoekt de oplossing die het beste bij jouw specifieke situatie past.

Bij Chiropractie Hazerswoude helpt ons team u graag om uw vragen te beantwoorden. Neem vandaag nog contact met ons op.

OPENINGSTIJDEN


maandag
0800 - 1200 uur


dinsdag
1400 - 1900 uur


woensdag
0800 - 1200 uur


donderdag
1400 - 1900 uur


vrijdag
Gesloten


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Hazerswoude
Dorpsstraat 113
2391 BD Hazerswoude-Dorp
0172-820210